Young attractive girl receiving head massage at makia i Oslo

En godt løsning for vond og kronisk smerte.

I artikkelen fra the Harvard Health Publishing fra July 2016, kan vi les at massasje kan frigjøre fra vond og kronisk smerte. Kunnskapen om dette har vært godt kjent blant massasje- , fysio- og manuellterapeuter og hos alle de som jobber holistisk med menneskekroppen.

I dag kan vi støtte oss med resultater fra vitenskapelig forskning publisert i medisinsk presse.

Terapeutisk massasje er et aktivt forskningsområde. Spesielt har det blitt studert for sin effekt på smerter i rygg, hender, nakke og knær, blant andre områder. En studie publisert i Complementary Therapies in Clinical Practice viste en reduksjon i håndsmerter og en forbedring i grepstyrken blant folk som hadde fire ukentlige håndmassasjeøkter og gjorde selvmassasje hjemme. Vi kan også lese at de sov også bedre. Angst og depresjon har falt sammenlignet med personer i kontrollgruppen som ikke fikk massasje. En studie publisert i Annals of Family Medicine i 2014 fant at 60-minutters terapeutiske massasjeøkter to eller tre ganger i uken i fire uker lettet kroniske nakkesmerter bedre enn ingen massasje eller færre eller kortere massasjeøkter.

Vi på Makia Salongen anbefaler også 60 min massasje som lang nok tid, likevel må vi si at 90 min behandling kan gi mye bedre resultat. Særlig på første gang. For noen som sliter med nakkeproblemer, men hektisk liv på hverdagen gjør vanskelig og komme på så lang time, har vi også en 30 eller 45 min behandlinger.

Massasjeterapi kan innebære varierende trykk. Noen mennesker synes at visse former for massasje, som dypvevsmassasje eller tryggepunktmassasje, er smertefulle. Massasje trenger ikke å være vondt for å være terapeutisk. Vi på Makia Salongen spør om hvor sterk trykk liker du. U ansett hvor du skal velge å gå på massasje, så husk å fortelle terapeuten din hvilken type berøring du foretrekker (lett berøring, fast trykk, hardt trykk). Lysere kan være mer avslappende og derfor mer fordelaktig, avhengig av situasjonen din. Personer med visse smerteforhold som fibromyalgi eller kronisk utmattelsessyndrom kan kanskje bare tåle lett trykk.

Kilde: https://www.health.harvard.edu/alternative-and-complementary-medicine/therapeutic-massage-for-pain-relief