Shiatsu

Shiatsu passer spesielt for å behandle nerve problemer som depresjon, angst, søvnløshet. Det anbefales for fysiske smerter som smerter i nakke og rygg, hjelper ved fibromyalgi. Det er en utmerket hjelp under graviditet fordi den gir avspenning i lumbalvirvlene og øker blodsirkulasjonen.

 

Shiatsu har flere positive effekter på kroppen, som:

gjør huden fleksibel, øker blod og lymfe sirkulasjonen, forbedrer muskel systemet, hjelper fordøyelsen, forbedrer endokrine systemet,forsterker immunsystemet, balanserer nervesystemet, forbedrer metabolismen, øker vitalitet, gir fysisk velvære, våkner kroppsbevisstheten, reduserer stress.

Shiatsu tar sikte på å forebygge i stedet for å kurere, det søker opprinnelsen til sykdommen og stimulerer kroppens egen helbredende evne.

Om Shiatsu:

Tradisjonell Shiatsu er en type massasje hvor trykk med tommel og hele håndflaten representerer 80%. Det inngår ingen friksjon på huden derfor brukes det heller ingen olje ellel krem. Pasienten er kledd i behagelige klær i naturlige fibre. Shiatsu er praktisert med pasienten liggende på en futon på gulvet.
Under terapien er det største fokuset på behandling av ryggen, spesielt på sidene av ryggraden.
Man stimulere nervene som kobles til de indre organene og påvirker de.
Shiatsu forstår mennesket på en helhetlig måte, man jobber med hele kroppen under behandlingen.

I Shiatsu bruker man ingen voldsomme bevegelser. Det er heller ingen smertefulle manipulasjoner. Pasienten blir alltid advart før berøring av ømme områder eller punkter som normalt kan gi smerte.
Pasienten vil få beskjed fra terapeuten hvordan han skal puste for a minste smerten fra fingertrykket.

Shiatsu har røtter i kinesisk Tui-Na og japansk Anmo (orientalske massasje), Do-In (serie av øvelser og automassasje) og Kappo (lungeredning teknikk som brukes i japansk kampsport). Denne arven har påvirket retninger av vestlige behandlingsformer som Svensk massasje, kiropraktikk og osteopati.

En kort kronologisk historie av Shiatsu

– Det første skriftlige om eksistensen av Shiatsu daterer fra 1915, i boken “Shiatsu Ryoho” (Finger pressur til å helbrede), skrevet av Tempai Tempaku.
– I 1925 Tokushiro Namikoshi (ansett som skaperen av moderne Shiatsu) systematiserte teknikken og åpnet den første klinikken i Hokkaido.
– I 1940 åpnet Namikoshi den første skolen: Japan Shiatsu College.
– I 1955, etter åtte %