Hvorfor mistet jeg vippene?

 

Øyevippene vokser på øyelokkskantene og er satt i to eller tre rader. På det øvre øyelokket finnes det gjennomsnittlig 100-200 øyevipper .En enkel vipp (slik som hår) består av en rot, hårskaft og tupp. Roten ligger i underhuden i hårfollikkel, der den danner hårsekken. Talgkjertel som produserer sebum ligger ved hårfollikel.

Hårsekken er den eneste levende delen av hår, som påvirker, hvordan hår ser ut senere. Cellene, som er i sekken, er noen av de raskeste formerende seg cellene i kroppen vår, som vi kan merke ved tempo av hårveksten.

Det finnes tre hovedfaser av øyevippenes vekst: anagen, catagen og telogen.

Anagen – er en aktiv vekstfase, som varer cirka 30-45 dager.  Øyevippenes vekst fasen, regnende i måneder, forklarer, hvorfor øyevippene vokser mye kortere enn hår.

Catagen- Det er tiden, da hårsekken celler dør (involution) og hår stopper å vokse, da de har oppnådd sin maksimale lengde, men fortsatt ikke faller ut. Fasen varer cirka 2-3 uker.

Telogen – Dette er tiden, når håret allerede er dødt (resting phase), og til slutt fylles ut, presset av nytt voksende hår. Telogen fasen varer inntil 100 dager.

Hver dag mister vi omtrent 1-4  vipper grunnen til den fysjologiske prossesen og våre vipper vokser i gjennomsnitt 1 centimeter i 2-4 uker.

Hvis vi mister 2 vipper daglig vil det være ca. 42 mindre av dem etter 21 dager osv.

Riktig hjemmepleie og næring bidrar til helse til vippene. Ikke nøl med å ordne din neste vippebehandling til rett tid og vær vippefin alltid!