Ansiktsløftningsteknikk – ALT(= FMI – Facial myofascial integration)

Løfter og vitaliserer ansiktet, og etterlater et smilende nervesystem. Himmelsk å motta!
Hva er ALT?
Et ALT-forløp består av en behandling på ca. en times varighet. Det er også mulighet for oppfølgingsbehandlinger. Man arbeider med bindevevsteknikk – en dyp men samtidig myk form for bindevevsmassasje. Når man får en ALT-behandling aktiveres 5. og 7. kranienerve, som er viktige for ansiktsuttrykket og mimikken. Som en sidegevinst kan man merke en effekt i hele kroppen, en helt fantastisk følelse av ro og avspenning. Behandlingene begynner med en gjennomgang av huden og det underliggende bindevev. Deretter arbeides det i dybden med musklene i ansiktet, hodebunnen, halsen, nakken og den øverste delen av skuldrene.Ved å frigjøre opphopet stress fra huden og musklene, kan ansiktet få et mere avslappet uttrykk. Det kan også bidra til å gjøre huden mer elastisk, musklene spenstigere og ansiktsuttrykket mere imøtekommende.
Hva forteller ansiktet?
De fleste barn har et åpent, umiddelbart og glatt ansikt, mens hos mange voksne kan vi se en sliten og stivnet maske som uttrykker f. eks. tretthet, sorg eller irritasjon. Gjennom livet skaper vi ulike ansiktsuttrykk, oftest ubevisst. Alle ansiktets muskler er involvert i dette.Som andre muskler i kroppen er noen ansiktsmuskler for spente (for høy tonus), mens andre kan være for slappe (for lav tonus).
Vårt ansikt avspeiler ikke bare hvordan vi har det akkurat nå, musklene “husker” også vårt livsforløp. Psykiske påkjenninger og fysiske traumer etterlater seg spor i form av rynker, furer og linjer i ansiktet.En viktig faktor når vi ser på et annet menneske, er ansiktets evne til å gi respons når vi kommuniserer med andre. Er ansiktet stivnet greier det ikke å gi respons, kanskje oppfattes det rett og slett som uvennlig.
Det er ikke de store bevegelser, men de fine små som gir ansiktet mimikk og uttrykker imøtekommenhet.
Hvilken følelsesmessig effekt oppnår vi?
Kropp, tanker og følelser henger sammen. Musklene i ansiktet er en viktig del av vårt følelsesuttrykk. (Når mennesker smiler i få sekunder, kan det måles en endring i nerve- og hormonsystemet. Disse endringene oppleves som glede.) En følelse kan skape en effekt i kroppen, men forskning viser også at det motsatte kan være tilfelle; at spenninger i kroppen kan omdanne våre følelser. Ved å endre de fysiske spenninger i ansiktet, kan faktisk også den følelsesmessige tilstand endres.
Kirurgiske inngrep
Ved kirurgiske inngrep fjernes rynkene, men ansiktet stivner. Det kan ved første øyekast se pent ut, men i virkeligheten framstår ansiktet mindre levende. Hva med Botox?Botulinumtoxin er et giftig stoff. I meget små doser kan det brukes til kosmetiske formål. Det lammer musklene, tar bort rynker, men også mimikk.
Hva annet kan ALT hjelpe med?
Utover å gi et mere symmetrisk ansikt og en mere naturlig hudfarge, kan ALT bidra til å avhjelpe flere plager.
  • Kjevespenninger og andre problemer med kjeven og bittet.
  • Hodepine
  • Bedret åndedrettsfunksjon
  • Bihuleplager
  • Stress
  • Arrvev
  • Ansiktslammelser
  • Svelgvansker
  • Nervesmerter i ansiktet
  • Plager etter tannregulering og operasjoner i mun